Vores Historie

Kennel Eurasierkrogen
Vi er en stor familie, der bor i det midt og vest jyske. Vores familie består af Ole og Irma, vores 3 drenge Rasmus, Mathias og Tobias, samt vores  aflastningsbørn Mathilde og Matthias.

Både Ole og jeg er vokset op med hunde. Ole har haft Schæfer hunde, som barn og jeg er vokset op med Labrador. Vores første hund sammen var sjovt nok, en herlig hund kaldet Bølle. Der var en blanding af en Schæfer og en Labrador.

Efter Bølle flyttede vi til København, for at uddanne os og var i mange år uden hund. Da vi vendte tilbage til Jylland efter 12 år, startede vores ønske om igen at få hund. Vores yngste dreng havde allergi, hvilket begrænsede vores valgmuligheder meget. Vores valg blev en Löwchen, den sødeste og kærligste lille hund, Shiba. Ligeså dejlig hun var, ligeså svært var det med hendes renlighed. Hun formåede simpelthen ikke, at lære, at blive renlig. Da vi havde været tålmodig i 2½ år, måtte vi kapitulerer og erkende at hun aldrig ville lære det. Dette kunne vi ikke leve med og hun kom til en dame på landet. Her trives hun og accepteres uden, at være renlig. Skønt for hende.

Efter endnu en pause, hvor vi begyndte mere og mere, at savne det at have hund, valgte vi igen, at få hund. Vores yngste var nu vokset fra sin allergi og vore muligheder for valg stod nu helt åbne. Vi surfede løs på nettet, for at finde en hunderace, der lige passede til os. Vi faldt for Eurasieren og tog til udstilling i Herning for, at møde et levende vidunder.

Det der især tiltalte os ved Eurasieren var dens selvstændighed, dens evne til både at være nær, kærlig og samtidig hvile i sig selv uden behov for hele tiden at være “på”. Og så må vi jo sige, at dens fantastiske smukke udseende var en gave oven i.

Efter mødet med Eurasierne i Herning var vi virkeligt tændt, nu skulle det være og det kunne bare ikke gå for stærkt. Vi kontaktede forskellige danske kenneler, men ingen havde hvalpe og der ville gå op til et år før det så ud til, at vi muligvis kunne få en. Vi var ved, at blive noget triste. Så begyndte vi, at kikke udenlands og støtte her på Marita fra Kennel Leiionspitz i Sverige. Her var der mulighed for, at få en hvalp inden for et år og vi blev glade skrevet på vente liste. Ganske kort efter blev vi ringet op af Marita, der havde en hvalp nu, da nogle køber var sprunget fra. Sådan fik det til, at vi fik verdens bedste hund – Chilli.

    chilli lille1       Chilli lille2

Chilli er den skønneste hund. Og med hende startede der en helt ny verden. En hunde verden. Vi gik til hvalpe motivation, hundetræning og pludselig også ringtræning. Og her startede vores vej ind i den danske Eurasier verden, hvor vi igennem udstillinger mødte en masse nye dejlige mennesker.

Nu havde vi virkeligt fået smag for vores nye form for familieliv. Og ønskede os endnu en Eurasier. Derfor kontaktede vi Karin fra Arntholm og her fik vi så vores 2. hund, Tarco, og tænk her var vi endnu engang så heldig, at finde verdens bedste hund.

Lige så kærlig, rar, lærenem, trofast, rolig og velafbanceret Chilli er, hertil fik vi så Tarco, der er kærlig, fræk, legesyg, lærenem, trofast og ofte rigtig sjov. Hvad kunne man ønske sig mere?

   tarco12       Tarco lille1

Med begge hunde har vi fortsat med diverse former for træning, ligesom vi nyder at udstille dem begge. Her nyder vi også alt det sociale, der følger med det, at have en udstillings-Eurasier.

I 2009 valgte vi at starte vores Kennel. Vi har begge gennemført Dansk Kennel klubs opdrætter uddannelse. Så vi må sige, at med Eurasieren har vi startet et noget anderledes, men også meget berigende liv.